Pannacotta med frisk mangosås

En fräsch pannacotta som passar de flesta. Glutenfri, laktosfri och nötfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl laktosfri naturell yoghurt
  • 1½ msk gelatinpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk honung
  • 1 citron
  • 240 g fryst mango

Gör så här

  1. Rör runt i kokosmjölken så den blir slät om den delats sig. Häll sedan 2 dl kokosmjölk i en skål och blanda med gelatinpulver. Låt resten av kokosmjölken värmas i en kastrull. När det börjar bubbla lite blanda ner vaniljpulver och honung. Vispa sedan ner gelatin och kokosmjölksblandningen och värm tills det är helt slätt.
  2. Ta av kastrullen från värmen. Riv citronskalet och blanda i kastrullen tillsammans med yoghurten och pressad citronsaft. Häll upp i mindre glasburkar och ställ i kylen tills pannacottan har stelnat, i minst 2 timmar.
  3. Tina den frysta mangon och mixa med en mixerstav till en slät sås. Häll på den på den stelnade pannacottan och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…