Pannacotta med kanel, lagerblad och kardemumma

En julig pannacotta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 8 lagerblad
  • 2 tsk kardemumma
  • 5 gelatinblad, blötlagda
  • 4 msk pistagemandlar

Gör så här

  1. Mät upp grädde, mjölk, socker, kanel, lagerblad och kardemumma i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt stå ca 30 minuter.
  2. Smält ner gelatinbladen i kastrullen. Sila och häll smeten i små formar och ställ i kylen. Låt stelna 3-4 timmar.
  3. Hacka pistagemandlarna och strö dem över pannacottan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr