Paprikakyckling

Paprika och kycklingfilé i en underbar kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 tinade kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½-1 pkt bacon
  • Matfett eller olja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 hönsbuljontärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde (gärna matlagningsgrädde)
  • 1 dl vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
  • Maizena till redning

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
  2. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär bacon i små bitar. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5-10 min.
  3. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter. Red såsen med Maizena. Servera med ris.

Kommentarer

Gott och enkelt! Varför ska grönsakerna och baconet koka? De har ju redan brynts en stund!
Det var gott, Saknade lite fyllning, mvh molgan

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr