Paprikatarteletter

Goda, vackra och lätta att tillaga, som förrätt eller på buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 röda paprikor, ansade och urkärnade
  • 1 gul paprika, ansad och urkärnad
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk torkad oregano
  • 6 soltorkade tomater, strimlade
  • 2 msk olivolja
  • 12 skivor fullkornsformfranska
  • 12 basilikablad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg paprikorna på en plåt och rosta dem i ugnen 20 minuter tills skalet är svart. Ta ut ur ugnen och lägg dem i en plastpåse tills de är ljumma. Skala paprikorna, kasta bort skalet och strimla fruktköttet fint.
  2. Lägg paprikastrimlorna i en skål och blanda med vinäger, oregano, soltorkade tomater och 1 msk olivolja. Ställ åt sidan 30 minuter så att smakerna utvecklas.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Använd ett runt kakmått eller ett glas och stansa ut en cirkel, ca 8 cm i diameter, ur varje brödskiva. Pensla undersidan av bröden med olivolja och pressa ner dem i en muffinsplåt som rymmer 12 muffins. Sätt in plåten i ugnen och grädda 8-10 minuter tills brödet är lätt gyllene och frasigt. Ta ut ur ugnen och låt svalna 10 minuter.
  4. Fyll tarteletterna med paprikablandningen. Garnera med basilika och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…