Parmalindad fläskfilé med balsamsås

Mmmm, varför inte till nyårsfesten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 5-6 soltorkade tomater
  • ½ kruka basilika
  • 50 g färsk parmesanost
  • salt och peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • smör/olivolja
  • Balsamsås:
  • 2 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ugn 225 grader
  2. Putsa fläskfilén fri från senor. Gör ett snitt längs med hela filen. Grovhacka tomaterna, hacka basilikan och riv permesanosten. Blanda allt med vitlöken och lägg i snittet.
  3. Salta och peppra. Linda skinkan runt filén. Bryn filén runt om i smör eller olivolja i en stekpanna och sätt in i ugnen i ca 15 min.
  4. Blanda grädde, vinäger, fond och vitlöken i en kastrull. Koka ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar. Skiva upp den helstekta fläskfilén i lagom strora skivor och häll på såsen.
  5. Servera med ris, pasta, potatis eller vad som önskas.

Kommentarer

Riktigt riktigt gott! Rekommenderas varmt.
Vilken smaskig rätt. Toppbetyg. Kommer jag verkligen göra om. Mumma!
Jag provade denna rätt och den är super.
Jag provade denna rätt och den är super.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr