Parmesanfylld kycklingfilé

Detta är ett recept jag har bjudit på många gånger. Jättegott. Glöm inte att kycklingen smakar bäst med spenatsalladen som finns bland mina recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 tomater
  • Parmesanost att strö över

Gör så här

  1. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Blanda marinaden och låt fileérna ligga i marinaden minst en timme.
  2. Blanda parmesanost och finhackad basilika till fyllningen. Skiva tomaterna.
  3. Ta upp filéerna och fyll fickorna med tomater och ostbasilikablandning. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll det vita vinet i formen runt kycklingen. Strö över lite riven parmesanost och tillaga i nedre delen av ugnen, 20-30 minuter i 200 grader.
  4. Köttsaften ska vara klar när den är färdig. Skär upp filéerna i sneda skivor och servera med färsk pasta, spenatsallad och skyn.

Kommentarer

Ska vinet blandas med ost-basilikablandningen eller, det står inget i beskrivningen vad jag ska göra med vinet.

Liknande recept