Parmesankex

Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g parmesanost
  • Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • ½ dl mjölk, 3%
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • Garnering:
  • Svarta och vita sesamfrön

Gör så här

  1. Riv parmesanosten fint. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller kör den i en köksmaskin.
  2. Dela degen i två bitar och forma dem till rullar.
  3. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…