Parmesanpanerad aubergine

Ett gott tillbehör till pastan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 100 g fint riven parmesanost
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk timjan
  • Ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär auberginerna i smala skivor.
  2. Lägg skivorna på ett skärbräde och strö över salt och låt stå och dra ur vätska ca en halv timma.
  3. Torka av dem med hushållspapper.
  4. Vispa upp ägget på en tallrik.
  5. Blanda ost, ströbröd och timjan på en annan tallrik.
  6. Vänd aubergineskivorna i ägget och sedan i ostblandningen.
  7. Stek dem några minuter i olivolja på varje sida tills de fått fin färg, krydda och lägg upp på ett serveringsfat.
  8. Servera som tillbehör till t ex spagetti eller rosmarinkryddad klyftpotatis och tomatsås..

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…