Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Ett läckert alternativ på en vegetarisk burgare. Prova, den kommer inte göra dig besviken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Burgare:
  • 1 aubergine
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl mandel
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör:
  • ½ rödlök
  • 1 tomat
  • 125 g mozzarellaost
  • 65 g rucola
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Burgare:
  3. Skär auberginen i skivor, ca 1½ cm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Riv parmesanosten och hacka mandeln och blanda på en tallrik.
  4. Tillbehör:
  5. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaten och mozzarellan. Lägg upp rucola och brödet.
  6. Burgare:
  7. Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanblandningen. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  8. Till servering:
  9. Servera burgarna med alla tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…