Påsktårta med hjortronlikör

En påsktårta som inte är som alla andra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 150 g mörk choklad
  • 200 g mjukt smör
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 msk hjortronlikör eller valfri likör

Gör så här

  1. Sätt ugn på 250 grader. Skär mandelmassa i små tärningar. Vispa med äggvitor till en smet. Bred ut två stora fyrkanter på bakplåtspapper (så stor blir tårtan). Baka fem minuter tills mandelmassan fått färg. Vänd upp och ner på två fat eller brickor. Pensla med kallt vatten och dra försiktigt av pappret. Låt svalna.
  2. Rör smör med florsocker i fyra minuter. Rör därefter ner en gula i taget och smaksätt med likör. Vispa två äggvitor till fast skum och vänd ner i smörkrämen. Riv chokladen grovt. Lägg en botten på fat eller bricka. Bred på hälften av smörkrämen. Strö över hälften av chokladen. Upprepa. Du kan också skära bottnar i halvor och en bygga en fyra lager hög tårta som inte har så mycket plats. Förvara övertäckt i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Hot cross buns

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

@mrsc

Pretzel

Receptet har katolskt ursprung och serveras i bl a. södra Tyskland under påsk. Numera kan man köpa både salta och söta pretzel som streetfood…

@eery

Möckelsill

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk…