Passionssorbet

En underbart god sorbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 passionsfrukter
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Lägg vatten, pressad apelsin- och citronsaft och socker i en kastrull. Låt det koka upp och koka ca 5 minuter, utan att röra i det, så att det blir en simmig lag. Låt lagen kallna.
  2. Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnor och fruktkött. Lägg det i en sil och pressa ut saft och fruktkött med baksidan av en sked. Fortsätt tills kärnorna ligger blanka i silen. Kasta bort dem.
  3. Rör ner fruktsaften i sockerlagen. Frys massan till en sörjig konsistens i frysen.
  4. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ner det i den snösörjiga fruktmassan. Vispa gärna med el-visp så att massan blir luftig.
  5. Täck formen och ställ tillbaka den i frysen. Låt den frysa minst 4-5 timmar.
  6. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronmeliss strax innan den ska serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…