Pasta med blomkål och kantareller

En krämig pasta med fyllig smak av sardeller, blomkål och kantareller.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 sardellfiléer
  • 1 blomkålshuvud
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 äggulor
  • 2 hg kantareller
  • Persilja

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten, lägg i pastan och koka pastan enligt paketets anvisningar.
  2. Stek 2 vitlöksklyftor gyllenbruna i olivolja, ta sedan bort vitlöken och släng. Smält 8 finhackade sardellfiléer i olivoljan.
  3. Tillsätt små buketter av blomkål och kantareller, stek under omrörning i ca 15 minuter tills blomkålen mjuknar.
  4. Blanda ihop allt med nykokt pasta, äggulor och riven parmesan. Salta och peppra, tillsätt persilja och ringla lite olivolja över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…