Pastasallad med röd pesto

Den här pastasalladen kan du servera ljummen eller kall, som ensam huvudrätt eller på ett buffébord. Den är perfekt att ta med till ett knytkalas. Zita är en pastasort som ser ut som långa makaroner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 5 mogna tomater
  • 20 soltorkade tomater i olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl finriven lagrad Grevé
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller oljan från de soltorkade tomaterna
  • 500 g zita eller annat slags pasta
  • 4 salladslökar eller en späd purjolök
  • 200 g ruccolasallad
  • 2 dl bondbönor eller haricots verts i bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grevé eller Prästost, vällagrad, hyvlad

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka solroskärnorna. Skär både färska och soltorkade tomater i mindre bitar. Lägg vitlök, solroskärnor och tomater i en bunke och rör ner tomatpuré, ost och olja. Ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kyl den i kallt vatten och lägg den därefter i en sil för att rinna av. Strimla salladslöken och rucolan.
  3. Blanda pasta, salladslök, ruccola, bönor och pesto. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Hyvla rikligt med ost över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ulrika91

Sval pesto-pasta

Passar utmärkt på buffé. Receptet är för en person, sedan är det bara att gångra det med antal gäster. Passar bra att äta sval.…