Pastasås med kantareller- och viltkryddad quornfärs

Mustig och god sås med smak av skogen. Jag gjorde rätten vegetarisk med att byta ut blandfärsen till quornfärs, den som vill tar blandfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g färska kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 400 g quornfärs
  • 1½ msk dijonsenap
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda (finns bland kryddorna i kryddhyllan)
  • 2 dl créme fraiche
  • Servering:
  • Nykokt pasta, gärna tagliatelle

Gör så här

  1. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar.
  2. Stek svampen i smör i två omgångar på hög värme. Salta och peppra. Lägg dem åt sidan.
  3. Hacka löken och riv moroten grovt. Fräs grönsakerna i lite smör i en stekpanna, lägg dem åt sidan. Bryn quornfärsen, hälften åt gången i stekpannan. Salta och peppra.
  4. Tillsätt lök, morot, senap, messmör och viltkrydda. Rör ne kantareller och créme fraiche och låt allt bli varmt.
  5. Servera såsen med nykokt pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…