Peach Melba-kaka

Samla soliga sommarsmaker i en underbar mandelkaka! Persika och hallon är en klassisk kombination som ofta förknippas med namnet Peach Melba.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 färska persikor
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mandelmassa
  • 1½ dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl färska hallon
  • ½ dl flagad mandel
  • Garnering:
  • Färska hallon
  • Finhackad citronmeliss
  • Servering:
  • Vaniljkesella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en pajform, ca 22 cm i diameter, eller använd en vanlig bakform.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Doppa persikorna en kort stund i det heta vattnet och dra därefter av skalen. Skär fruktköttet i mindre bitar.
  3. Rör matfett, mandelmassa och florsocker till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt rivet citronskal och sikta ned mjöl och bakpulver. Rör smeten slät.
  4. Vänd försiktigt ned hälften av persikobitarna och hallonen i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och fördela de sista fruktbitarna och hallonen ovanpå kakan. Strö över flagad mandel.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med färska hallon och finhackad citronmeliss. Servera gärna med en klick vaniljkesella.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…