Pecannötglass

Hemmagjord glass smakar allra bäst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3½ dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 1½ dl socker
  • ½ dl lönnsirap
  • 100 g pecannötter

Gör så här

  1. Snitta upp och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en tjockbottnad rostfri kastrull.
  2. Ställ åt sidan.
  3. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn massa.
  4. Häll tillbaka i kastrullen, sjud till 85 grader under vispning, ta genast från värmen.
  5. Häll upp i en bunke, låt svalna, sila och plasta in bunken.
  6. Låt stå helst över natten.
  7. Finhacka hälften av pecannötterna och grovhacka andra halvan. Vänd ner nötterna och lönnsirapen i smeten och kör i glassmaskin.
  8. Ställ in glassen ett par timmar i frysen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…