Pekannötskaka med mango

En klassisk sockerkaka med lite annorlunda smaksättning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 1 dl pekanötter
  • 1-1½ dl torkad mango
  • Garnering:
  • Florsocker eller glasyr
  • Hackade nötter
  • Torkad frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt och krämigt. Vispa äggen lätt och tillsätt dem i smeten och fortsätt vispa.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.Vänd försiktigt ner pekannötterna och torkad mango i smeten.
  4. Smörj och bröa en form 22-23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 50 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen.
  5. Pudra kakan med florsocker eller gör en glasyr på florsocker, ättika och vatten. Toppa gärna med lite hackade nötter och torkad frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…