Pekanpaj, glutenfri

Riktigt söt, ljuvligt kladdig och krämig är denna amerikanska klassiker. Servera gärna med lättvispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk rörsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • Fyllning:
  • 2000 g pekannötter
  • 50 g smör
  • 2 dl sirap
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk ljus glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • Servering:
  • Eventuellt lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg:
  3. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en boll. Degen bli ganska torr och kompakt. Tryck ut den i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning:
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, låt dem inte brännas! Smält smöret och blanda i sirap, socker, mjölmix och salt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan i nötterna så att de täck ordentligt av smeten.
  6. Fyll pajskalet med nötblandningen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…