Pennette Gratinato

Pastagratäng med Pennette Rigate...genom att du reducerar ner grädden binder den pastan bättre i gratängen. Häller du bara på grädden över pastan blir gratängen mer rinnig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g Barilla Pennette Rigate Integrali
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 400 g pecorinosås
  • 1 äggula
  • Salvia, färsk
  • Parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Kruspersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan några minuter kortare än vad som anges på förpackningen.
  3. Pressa i vitlök i en kastrull och häll på grädde under tiden som pastan kokar. Reducera ner, dvs. koka ner grädden till hälften, tillsätt pecorinosås, äggula, finhackad salvia samt riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Slå av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
  5. Vänd upp allting i en ugnsfast form och gratinera i ugn i ca 10 minuter eller tills allt har fått en fin färg.
  6. Innan servering, strö över hackad kruspersilja.
  7. Tips!
  8. Genom att du reducerar ner grädden binder den pastan bättre i gratängen. Häller du bara på grädden över pastan blir gratängen mer rinnig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…