Pepparglacerade äpplen

Jul dessert

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st fasta syrliga äpplen
  • 100 g smör , rumstempererat
  • 100 g råsocker eller vanligt socker
  • 3 dl mustig äpplejuice
  • 1 st vaniljstång , skårad
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och låt den bli riktigt varm.
  2. Skala äpplena och pensla dem med det rumstempererade smöret, rulla dem därefter i råsockret. Lägg över äpplena i gjutjärnspannan. Sätt in den i ugnen och låt äpplena steka i 10 minuter. Krossa svartpepparen och rosépepparen i en mortel. Häll äpplejuicen över äpplena och placera vaniljstången ovanpå. Strö över svartpeppar och rosépeppar.
  3. Låt äpplena steka i ugnen i ytterligare ca 20 minuter. Ös äpplena ofta med lagen och känn med kniv efter 15 minuter om äpplena är klara.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept