Peppargrillad Chateaubriand med Stekhussås

Mitt delen av oxfilen, rullad i peppar och grillad på båda sidor serverad med en stekhussås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g mittbit av oxfilé
  • Pepparmix
  • 1 lök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk gelé
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Oxfond
  • Grönsaker

Gör så här

  1. Måtten i recepten är inte skriva i sten utan ni får testa lite för att hitta just er smak.
  2. Såsen:
  3. Hacka löken och fräs på den, tillsätt gelé och dijonsenap.
  4. När det smält ihop tillsätt oxfond och grädde.
  5. smaksätt med salt och vitpeppar.
  6. När såsen är så gott som klar så tillsätts gräddfilen, kom ihåg att såsen kan skära sig om den kokar med gräddfilen i.
  7. Skär ut två bra bitar av oxfiléns mitt.
  8. Bitarna ska vara 3-4 cm höga och väga 200-250g.
  9. Rulla bitarna i pepparmix och grilla dom sen på grill eller i grillpanna.
  10. Om du är rädd för dom ska brännas vid så ge filén ränder och kör den sen färdigt i ugnen på ca 150 grader.
  11. Rekommenderar att man alltid använder termometer för att veta när köttet är klart.
  12. Skickar med temp skalan vi använder när vi jobbar.
  13. Blodig ca 50 grader
  14. Medium ca 55 grader
  15. Väl ca 65 grader
  16. Fräs på lite grönsaker lägg i botten på tallriken med köttbiten över och häll lite sås tvärs över tallriken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…