Pepparsås med cognac

Fick denna underbara champinjonpepparsås när vi för några år sedan blev bjudna på fondue hos några kompisar.... Supergod till allt kött och även att ha i krustader till JULBORDET eller till PLANKSTEKEN eller till plommonspäckad fläskstek !!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g färska champinjoner
  • 1 ½ msk hel svartpeppar
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ dl cognac (kan uteslutas)
  • 4 dl grädde
  • ½ dl kalvfond (flytande)

Gör så här

  1. Krossa svartpeppar,hacka lök och champinjoner fint och fräs detta i smör.
  2. Häll över cognac och låt puttra ett tag....(kan uteslutas)
  3. Häll över grädden och kalvfond.
  4. Låt sjuda ihop i minst 20-30 minuter.
  5. Rör om då och då :-) :-) :-)
  6. Ett måste på julbordet i minikrustader eller i krustader till planksteken.....eller till kött......
  7. PRÖVA DETTA !!!!!

Kommentarer

Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.
Jättegod sås väldigt uppskattad av gästerna. Gör man den med vispgrädde blir den jättebra.
en helt otroligt god sås som jag gjorde till nyår. Fantastisk!!!! hade i torkade trattkantareller oxå som jag hade. kanon!!
Fantastiskt god sås!!!!
Måste sjudas LÄNGE om inte annat så red av den med ljus Maizenaredning.
Underbart god men något blaskig!
Tack för reseptet, vi åt denna sås till plankstek och den fick högsta betyg av alla. Lite stark kanske, jag hade 1,5 msk.
Ja, HEL svartpeppar som man krossar i mortel.....(den blir inte lika stark) Du kan ju testa med ½-1 istället. Lycka till......
Hej, ska det verkligen var 1,5 msk svartpeppar?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…