Persikor i vin med bär och glass

Det kan inte hjälpas att vinet i matlagningen ibland känns liksom oumbärligt. Många billiga och bra matviner finns både på halv- och helbuteljer. Och tro för all del inte att det alkoholfria inte går precis lika bra att använda. Frukt och bär i vinmarinad är en frisk och festlig sommardessert om den serveras med svalkande glassklickar på toppen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 väl mogna persikor eller 1 burk konserverade, ca 450 g
  • 1/2 flaska sött eller halvsött vitt vin
  • 1 I färska jordgubbar eller 1 pkt djupfrysta, ca 400 g
  • 1/2 I vaniljglass

Gör så här

  1. Tid för tillagning: ca 15 min + ca 2 tim för marinering av persikorna.
  2. Halvera persikorna, kärna ur och skala dem. Lät konserverad frukt rinna av. Lägg persikohalvorna i en skål och slå på vinet. Ställ skålen kallt ca 2 tim.
  3. Rensa färska bär och strö ev lite socker över. Tina djupfrysta bär.
  4. Varva de vinmarinerade persikorna med bären i en salladsskål eller i coupeglas.
  5. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…