Persikor och jordgubbar i mousserande vin

Den här snabblagade och eleganta desserten kommer garanterat att få dig att framstå som en mästerkock.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 persikor
  • 1 liter jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 8 myntablad
  • 4 dl mousserande vin

Gör så här

  1. Lägg ner persikorna i kokande vatten i ca 2 minuter, lyft upp och skala dem. Dela persikorna i halvor, ta bort kärnor och skär dem i fina klyftor. Det går också bra att låta skalet sitta kvar.
  2. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Varva persikor och jordgubbar med sockret i en genomskinlig glasskål.
  3. Garnera med myntabladen.
  4. Vid servering. Ställ fram fruktskålen på matbordet och häll i det mousserande vinet. för extra bubbeleffekt- fyll på med ytterligare en skvätt vin i varje dessertskål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…