Persikorutor i långpanna

Mjuka och saftiga rutor med konserverade persikobitar i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 500 g konserverade persikor
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sockerlag från persikoburken
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5½ dl vetemjöl
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär persikorna i små bitar och låt dem rinna av i ett durkslag. Kom ihåg att spara 1 dl av sockerlagen. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smält smör, mjölk och sockerlag. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker samt mjöl och tillsätt det i smeten. Rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x36 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela persikobitarna jämnt över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 22-24 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…