Persilje- och sardellaioli med brödstänger, selleri och endive

En smakrik aioli serveras med brödstänger och krispiga grönsaker som selleri och endive.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl neutral olja
  • 2 dl olivolja
  • 1 knippe persilja
  • 3 äggulor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 6 sardeller, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 landgångsbröd ellert 8 formbrödsskivor
  • 2 msk olivolja
  • 6 stjälkar selleri skuren i stavar
  • 1-2 endiver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Mixa olja med persiljeblad så att den blir grön. Blanda äggulor, citronsaft, senap och vitlök i en bunke.
  2. Häll i persiljeoljan försiktigt under vispning. När den är lagom krämig tillsätt sardellerna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela bröden i stavar på längden. Lägg på en plåt och pensla på olivoljan.
  4. Låt torka mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera aiolin som dipsås till brödstängerna, selleristänger och endiveblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@_kockfan_

Bookmakertoast

Bookmakertoast En  toast som är en lyxig  varm macka med en saftig och mör bit oxfilé Istället för rött kött blir samma rätt god…