Persisk kycklinggryta

Otroligt gott...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg kycklinglår
  • Olja till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 2 dl passerande tomater
  • 1 hönsbuljongstärning
  • 1 msk pressad lime
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3/4 dl mörk maizenaredning
  • ½ dl hackad persilja till garnering

Gör så här

  1. Bryn kycklinglåren, några i taget i lite olja. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den i olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande). Blanda i resterande ingredisenserna UTOM redningen och persilja. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
  4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.
  5. Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, squash och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Kommentarer

Hur många portioner är receptet för? 2kg kyckling är rätt mycket...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…