Piccata milanese

En traditionell italiensk anrättning med svensk touch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfri skinka eller bog från kalv eller griskött
  • 1 ägg
  • 1½ dl riven lagrad ost t ex Präst
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
  • 2½ dl kelda italiensk tomatsås
  • Garnering:
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skal och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. skär köttet i cm-tjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med tomar såsen och kokt ris. Strö över persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…