Picklade citronpäron

Serveras till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg päron, fasta
  • 1 citron
  • Lag:
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 8 dl stjärnanis

Gör så här

  1. Skala och dela päronen i fjärdedelar om de är stora. Gråpäron behöver bara skalas.
  2. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud päronen mjuka tillsammans med citronskivorna. Det tar cirka 15 minuter. Känn med en sticka att de är klara.
  3. Häll upp i glasburkar och förvara svalt.

Kommentarer

ska det verkligen vara 8 dl stjärnanis!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…