Pimpade makaroner

Ett litet roligare sätt att stuva makaroner. För visst är vi lata ibland och orkar inte laga festmåltider på tisdagar. Då är detta ett bra alternativ utan att laga tråkig mat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl gammaldags idealmakaroner
  • 5 msk smör
  • 16 köttbullar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk idealmjöl
  • 3-4 dl mjölk
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • Muskotnöt
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Rikligt med hackad persilja
  • ev. 2 dl gröna ärtor

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet och när du häller i makaronerna så kan du börja steka köttbullarna i 3 msk smör. Häll av makaronerna när de är klara, och låt ligga så länge i durkslag.
  2. Under tiden, ta fram en liten kastrull, finhacka löken och stek i resten av smöret på medium värme. Skala och pressa ner vitlöken. Pudra över mjölet och häll över mjölken och grädden. Smaka av med muskot, salt och peppar. Rör ner persilja och ev. gröna ärtor.
  3. Blanda pasta och redningen försiktigt, och servera med nystekta köttbullar! Sallad och lingon eller ketchup gör sig också bra till.

Kommentarer

Det här måste jag bara testa! Pimpade makkisar... hehe

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr