Pinocchiotårta med marängkrisp

Så god och enkel att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 gram smör (rumsvarmt)
  • 1½ dl strösocker
  • 5 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Marängen:
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 dl rice crispies

Gör så här

  1. Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crispies i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40 min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär och grädde!
  3. Går också att göra i långpanna

Kommentarer

Jättegod och supersnygg! Jag la jordgubbssylt o grädde mellan, och ett hav av gubbar på toppen (grädde under). Ngt sött kanske, när det är gubbsäsong kör jag riktiga jordgubbar i mellanlagret också. Såg tips på nätet om att pensla marängen i mellanlagret med choklad, det vore nog bra, marängen sjönk ihop ngt.
kristinas 30-årsfest

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr