Piripirisås

Grundrecept till piripirisås, en stark sås lämplig att ha framme på bordet då middagsdeltagarna önskar olika hetta på sin mat..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 pepparfrukter (cayenne, new mexican eller pequin)
  • Juice av en pressad citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tag bort stjälkar samt kärna ur pepparfrukterna. Kör sedan samtliga ingredienser i matberedare till en slät massa. Värm kryddröran i en kastrull och låt koka i några minuter.
  2. Du kan reglera hettan i såsen genom att byta ut frukterna mot svagare respektive starkare pepparfrukter och/eller lämna kvar kärnorna i frukterna.
  3. Låt stå och mogna i en vecka innan användning, hållbar i veckor.

Kommentarer

Skulle vilja testa att göra den med naga jolokia och dorset naga :) ska dock testa din variant . Tackar :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…