Pizzasallad

En lite hetare pizzasallad med lite sting :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 litet vitkålshuvud (ca 7 dl riven vitkål)
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 torkad chili (tex. av sorten Blue Christmas)

Gör så här

  1. Strimla vitkålen, enkelt att göra med osthyveln om man vill ha lite längre strimlor eller i matberedare om mer finfördelat.
  2. Blanda olja, vinäger, chili, salt och peppar och rör om. Häll blandningen över vitkålen och knåda den med händerna tills allt kål har blivit välknådat och blandat med kryddorna.
  3. Låt helst stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar. Dock går det även bra att äta direkt men som godast blir det när det fått stå och dra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…