Plommon i rosévin

Det här är en perfekt bjuddessert! Persikor kan läggas in på samma sätt. Mandelskorpor eller amarettokakor är gott till. Plommonen håller cirka en vecka i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 flaska rosévin, 70 cl
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ kg plommon

Gör så här

  1. Pressa citronen. Skär upp vaniljstången längs med så avger den mer smak. Blanda vin, socker, citronjuice och vaniljstång i en kastrull och koka upp. Låt koka på medelvärme cirka 5 minuter.
  2. Skålla plommonen genom att sjuda dem i vatten några minuter. Skala dem och lägg i en rengjord, varm burk. Häll på den heta lagen. Sätt genast på lock. Låt svalna och ställ i kylskåp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…