Plommoncharlott

255 kalorier per portion Plommon är idealiska till denna efterrätt eftersom de blir mjuka och saftiga i ugnen och blandar sig med brödet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl flytande margarin
  • 175 g brödsmulor av färskt vitt bröd
  • 750 g mogna plommon
  • 100 g farinsocker
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 ½ dl pressad apelsinsaft

Gör så här

  1. Smörj en bakform med lite av margarinet och täck botten med en del av brödsmulorna.
  2. Halvera och kärna ur plommonen och lägg på ett lager plommon i formen och strö över lite farin och citronskal, stänk på lite pressad citron. Droppa över en del av margarinet.
  3. Häll över apelsinsaften och grädda i 200 grader i 40-45 minuter tills ytan är gyllenbrun och plommonen mjuka.
  4. Servera direkt ur formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…