Plommonmazariner

Ljuvligt goda med mandelmassa och extra sting av bittermandel. Mandelälskarens drömkaka!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • Fyllning:
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 6-8 plommon
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Hacka snabbt ihop mjöl, smöret i bitar och socker till en deg i matberedaren med kniven monterad.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rulle. Skär rullen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar med mjölade tummar. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt stå i kylen 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Lägg över pajerna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa.
  6. Fördela fyllningen i formarna. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i fyllningen.
  7. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  8. Låt svalna på galler och pudra över lite florsocker vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…