Plommonrutor med nötströssel

Supersaftiga godbitar med knaprigt nöttäcke. Kakorna går utmärkt att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl + ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl créme fraiche
  • 500 g plommon
  • Strössel:
  • 50 g valnötter
  • 50 g hasselnötter
  • 1 dl rörsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, 3 dl socker och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Sikta ner mjöl och bakpulver, rör i créme fraichen.
  3. Häll smeten i en smord liten långpanna ca 23x32 cm. Halvera plommonen, ta bort kärnorna och skär plommonen i mindre bitar. Blanda med ½ dl socker och lägg dem i formen.
  4. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, mjöl och smör. Fördela blandningen på plommonen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  6. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…