Pösig ugnspannkaka

Det här är världens pösigaste pannkakan tack vare knepet att koka upp smeten först. Vill du göra pannkakan ännu mer vintervänlig kan du smaksätta imed ½ tsk stött kardemumma och ett uns rivet citronskal.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • ½ tsk socker

Gör så här

  1. Vispa ihop kall mjölk, smör och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Låt blandningen svalnat lite.
  2. Vispa ner ägg, salt och socker.
  3. Häll smeten i en smord ugnsfast form och ställ in den i ugnen, 225˚C. Grädda i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Jättegod pannkaka, jag hade i mer socker för jag gillar en sötare variant och den blev verkligen pösig och fin!
De mest värdelöstaste recept nånsin .. Om man vill ha en stor klump av allt så är de ju toppen !

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr