Polenta med svampragu

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl polenta Majsgryn
  • 1 klick smör
  • 1 liter vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • soja
  • peppar
  • 2 st tomater
  • 400 g färsk svamp
  • färsk parmesan
  • basilikablad
  • 1 st hackad gul lök

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen.Skiva den färska svampen och fräs i smör på svag värme tillsammans med löken. Slå på grädde och koka ihop. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera den nykokta Polentan med svampragun, grovhackade tomater och grovriven parmesan. Garnera med en kvist basilika.

Kommentarer

Jag testade med blötlagd torkad blandsvamp av bra kvalisort. Det blev superlyckat! Bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…