Polkagrischeesecake

En annorlunda cheesecake med mintig smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 800 g cream cheese
  • 2 ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • Pepparmyntsextrakt
  • Röd karamellfärg
  • Garnering:
  • Krossade polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör digestivekexen och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i mitten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  3. Rör ihop cream cheese och socker, blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt pepparmyntaextrakt.
  4. Häl en tredjedel av smeten i en separat bunke och blanda i några droppar röd karamellfärg.
  5. Varva ner fyllningarna i formen, rör eventuellt om lite i smeten så att de blandas lite lätt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  6. Kakan kommer fortfarande kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
  7. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kyl över natten.
  8. Strö lite krossade polkagrisar över kakan före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…