Polpettone di verdure

Polpettone betyder limpa. Det här är en typisk ligurisk grönsaksrätt som serveras antingen som drinktilltugg eller som tillbehör till kött eller fisk. Känns väldigt genuin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 500 g zucchini
  • 410 g cannelinibönor (1 burk)
  • 2 msk olivolja
  • 100 g parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 4 ägg
  • 20 basilikablad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ruccola

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka ca 7 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Dela zucchinin på längden, skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär zucchinin i grova bitar. Koka ca 10 minuter och låt rinna av.
  3. Skölj de färdigkokta bönorna i kallt vatten. Mixa zucchini och bönor i mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Riv osten. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda zucchiniröran med ost, vitlök, persilja, ägg och grovt riven basilika. Vänd ner potatistärningarna. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda väl.
  6. Häll smeten i en smord långpanna, 30x40 cm, och grädda ca 35 minuter i ugnen.
  7. Låt svalna och skär ev upp i fyrkanter. Dekorera gärna med ruccola.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept