Pommes- och rissallad

Lite annorlunda sallad att servera till exempelvis kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 msk + 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • Salt
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 2 stora ägg, uppvispade
  • 2 dl frysta pommes stripes (tändsstickssmala)
  • 1½ dl finhackad bladpersilja
  • ½ dl salladslök i tunna skivor

Gör så här

  1. Bryn riset i 1 msk het olivolja i en stor kastrull. Tillsätt vattnet, låt koka upp, salta. Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills riset är klart.
  2. Bryn löken gyllenbrun i resten av oljan. Tillsätt äggen och stek under omrörning som när du gör äggröra. Vänd ner röran i riset.
  3. Värm pommes enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner pommes stripes, persilja och salladslök precis före servering. Servera i en generös skål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept