Porterkokt Köttfärslimpa

Ett annorlunda sätt att göra köttfärslimpa på. Tanken är att det ska likna en porterstek eftersom såsen blir så god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Köttfärslimpa:
  • 800 g köttfärs (Nöt- eller Blandfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • Spadet:
  • 2 dl svartvinbärssaft (koncentrerad)
  • 5 dl porter
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 buljongtärning
  • 10 enbär
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Kör Ströbröd, lök, vatten och vitlöksklyftor i matberedare så att allt blir som en tjock gröt. Låt stå och svälla ca 1 timme, blanda i salt och peppar.
  2. Under tiden ströbrödet står och sväller: blanda ihop delarna till spadet i en egen bunke
  3. Blanda i köttfärsen och knåda ihop till en smet antingen med händer, en träslev eller en elvisp med degkrokar.
  4. Forma smeten som ska vara ganska fast till en boll och lägg i bottnen på en gryta eller kastrull.
  5. Häll på spadet, låt sjuda ca 1 timme
  6. Ta upp köttfärslimpan ur spadet
  7. Sila av spadet, använd det som grund för att göra sås av.
  8. Serveras med Potatis, sås och Svartvinbärsgelé

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept