Portvinsinkokta fikon med kokosglass

Saftiga och smakrika fikon som serveras med en god kokosglass och rostade kokosflingor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 fikon
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 dl portvin
  • Kokosglass:
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • Garnering:
  • 3 msk riven kokos

Gör så här

  1. Portvinsinkokta fikon:
  2. Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Koka upp socker, vatten och portvin i en liten kastrull. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  3. Lägg i fikonen och sjud ytterligare ca 4-5 minuter. Fikonen ska vara mjuka men de får inte koka sönder. Låt fikonen svalna i lagen.
  4. Kokosglass:
  5. Koka upp mjölk, grädde och kokosgrädde i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden.
  6. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
  7. Häll upp massan i en bunke och kyl ner i ett kallt vattenbad. Häll massan i en glassmaskin. Kör i glassmaskinen tills glassen är fast och krämig.
  8. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg.
  9. Ställ in glassen i frysen 1-2 timmar och servera den därefter. Strö över kokosflingorna.
  10. Servera de portvinsinkokta fikonen med glassen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…