Potatisfrestelse

Jättegott till biffar, köttbullar, köttfärslimpa m m. Den är även glutenfri och genom att välja annat alternativ till grädde/smör, blir den även laktosfri. En enkel och mycket god rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 liter potatis
  • 2 gula lökar
  • Ca 1½-2 dl grädde eller sojagrädde
  • 1 dl ketchup
  • 2-3 msk oregano
  • Några klickar smör eller mjölkfritt margarin
  • Örtsalt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dessa i en smord, ugnsfast form.
  2. Skala och hacka löken och stek denna i en kastrull. När löken är gyllenbrun tillsätt oregano och ketchup och blanda lökblandningen med potatisen i formen.
  3. Häll över grädden, salta och peppra samt lägg smör i klickar på anrättningen.
  4. Grädda i ugnen på ca 200-225° i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept