Potatispannkakor med köttfärs

Ukrainsk nationell mat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Potatissmet:
  • 5-6 stora potatisar
  • 2 medelstora lökar
  • 2 ägg
  • 3-5 msk vetemjöl
  • 2-3 tsk salt (mängden är individuellt)
  • 4-5 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad timjan
  • Köttfärs:
  • 300 g blandfärs eller fläskfärs
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk riven eller finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • Vegetabilisk olja för stekning

Gör så här

  1. Skala potatisen och löken.
  2. Riv potatisen fint med rivjärn i en stor skål (eller kör i matberedare), häll av potatissaft.
  3. Riv löken och tillsätt till potatismousse. Salta, peppra och tillsätt äggen. Tillsätt ev. lite timjan om så önskas.
  4. Blanda allt och tillsätt mjöl. Mängden mjöl kan varieras, ju mindre mjöl tillsättas desto mjukare pannkakor blir.
  5. Smeten ska vara tillräckligt lös så att du enkelt kan hälla den.
  6. Hetta upp oljan i stekpanna.
  7. Ta lite av potatissmeten med en matsked och häll det till stekpanna, sen ta lite köttfärsen och placera ovanpå potatissmeten, rätta form om det behövs. Täck sen med en till matsked potatissmet och stek på ena sidan tills brynt i färg, vänd sedan till andra sidan och stek samma tid.
  8. Upprepa samma procedur för resten av smeten och köttfärsen.
  9. Lägg sen pannkakor i en ugnsform och täck med foliepapper. Låt de stå i ugnen cirka 10 minuter i 150 grader.
  10. Servera med gräddfil.

Kommentarer

Pannkakorna är riktigt goda!!!
Låter gott och spännande.

Liknande recept