Potatisrulle

Gott till både kyckling, fisk och kött. Fin bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 kokta potatisar
  • 1 smördegsplatta
  • 1 Bonjour cuisine (vitlök o örter)
  • 1 1/2 dl riven västerbotten ost
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Råskala och koka potatisen. Låt den svalna. Kavla eller rulla ut smördegen på en smord plåt. Bred på ett lager Bonjour. Pressa potatisen över. Strö sist på den rivna osten. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla med uppvispat ägg. Gratinera i 225 grader ca.15-20 min till den fått färg och blivit frasig. Skär i bitar och severa med kött, fisk eller kyckling.
  2. Vi har ätit denna rulle med grillade kycklingfileer och pepparsåsen som finns i min recept. Jätte gott!

Kommentarer

Glömde skriva att det går alldeles utmärkt att förbereda och spara i kylen tills du vill grädda den.
Jag gjorde denna till ugnsbakad laxfilé med kräftstjärtar, men bytte ut vitlöksosten mot pepparrotsost. Jag skar rullen före gräddning i ugn, placerade "bakelserna" i en smord muffinsform. Det blev supergott och dessutom blev det snyggt!
Kan man göra den i förväg och ha i kylen och gratinera den sen?
Åh vilken kul grej + att den "ser" god ut också :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…