Potatissallad

Denna potatissallad är den som alltid gäller i vår famij. Den serverades när jag gifte mig för 37 år sedan och har varit min familjs följeslagare ända sedan dess. Denna potatissallad är god till grillat, stek, kyckling, tjäleknöl, kassler, rökt fisk, buffé och julbord mm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg potatis
  • 1 purjolök
  • 3-5 dl vispgrädde
  • 1 tub kaviar, gärna Svennes eller Kalles

Gör så här

  1. Först kokar man potatisen med skal och låter dem kallna. Därefter skalas de och skärs i tärningar ca 1-1.5 cm stora.
  2. Vispa grädden, den ska bli tjock utan att vara för tjock. Klyv purjolöken på tvären och skiva den sedan fint, rätt över så det blir som små halvringar. Lägg purjolöken i den vispade grädden. Tryck ut all kaviar i grädden. Rör lite. Lägg sedan i potatisen i röran och rör försiktigt men väl. Låt sedan gärna potatissalladen stå och mogna i kyl. Den är godast dagen efter men kan också ätas direkt.

Kommentarer

Vi brukar ta en normalstor, men smaka dig fram. Ibland tror jag det handlar om vilken potatis man använder, hur mycket kaviar man behöver ta. Så att prova sig fram funkar nog bäst. Det ska bara inte vara för lite.
Undrar vilken storlek på tuben?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…