Potatissallad med bönor

Denna krämiga potatissallad är toppad med bönor och smakar underbart av senap, kapris och oliver. Tips! Vispa in oljan droppvis i vinäger och senap för att få en riktigt krämig dressing. Om dressingen skär sig kan man vispa in lite vatten för att rädda den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis (små)
  • 2 frp Zeta Blandade Bönor Ekologiska (á 380 g)
  • 2 rödlökar , tunt skivade
  • 1 burk Zeta Cocktailkapris (á 295 g)
  • 2 dl Zeta Oliver Kalamata
  • 1 påse rucola (á 80 g)
  • Senapsdressing
  • 3 msk senap , sötstark
  • 3 msk Zeta Vitvinsvinäger Riserva
  • 1 1/2 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt den kallna något. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing.
  2. Halvera potatisen och vänd ned senapsdressingen i potatisen. Låt svalna.
  3. Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och rucola. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…