Potatissallad med oliver

Potatissalladen passar utmärkt till grillat, på buffébordet. Låt den vila minst 4 timmar innan servering för att den ska "mogna".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl yoghurt turkisk/grekisk
  • 1 dl majonnäs
  • 600 g potatis med skal
  • ½ tärnad ättiksgurka
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 svarta oliver, gärna kalamata
  • 10 rädisor
  • 1 syrligt äpple
  • Salt
  • Peppar
  • Basilikablad

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal och skär i bitar.
  2. Hacka rödlöken, skär gurkan i tärningar och pressa vitlöksklyftorna.
  3. Skölj och dela rädisorna.
  4. Skala och tärna äpplet.
  5. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Låt vila minst 4 timmar i kylen.
  8. Garnera med några basilikablad.
  9. Lycka till! smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept